1952 - 1974

CONTEC (fosta I.P.I.L.F. Tecuci), a fost construita intre anii 1952-1956, modernizata în 1974 (cu sectorul agrar), apoi reconstruita în mod continuu (prin asamblarea unor noi linii tehnologice) si este cea mai mare fabrica din Romania.

1998

Am inceput productia in anul 1998 in fabrica de la Ghidici- jud. Dolj. In locatia amintita se procesau legume (castraveti si gogosari), gemuri si compoturi de fructe.

2000

In anul 2000 a fost deschisa cea de a doua unitate de productie la Scornicesti unde principalele produse erau pasta de tomate si derivate din pasta de tomate (sos concentrat, bulion).

2001

In anul 2001 fabrica de la Scornicesti a fost inchisa, liniile de productie fiind mutate la 1 dec. 1918 in fostul sediu Comaico. Pana la sfarsitul anului 2001 intrega sortimentatie (atat legumele, fructele cat si pasta de tomate si derivatele din pasta) au fost asimilate de fabrica de la 1 dec. 1918 astfel incat a fost inchisa si capacitatea de productie de la Ghidici.

2004

Dorindu-ne un spatiu de productie modern, intr-o zona legumicola renumita, beneficiind de experienta de sase ani si de faptul ca marca Olympia a fost bine primita de catre consumatori in anul 2004 a fost cumparata fabrica de conserve de legume si fructe Contec-Tecuci.

2005

Timp de un an de zile spatiile de productie de la Tecuci au fost reamenajate si modernizate pentru ca in februarie 2005 intrega capacitate de productie sa fie mutata in noua locatie. Acesta este momentul in care Contec Foods renaste devenind in doi ani cel mai mare producator de conserve de legume si fructe din Romania.

2006

In anul 2006 gratie investitiilor de care s-a bucurat, Contec Foods, obtine acreditarea IFS(International Food Standard), certificare realizata in conformitate cu procedurile de auditare si cerificare TUV NORD CERT

Contec Foods este unul dintre cei mai mari producatori de conserve de legume-fructe din Romania si cel mai important angajator din Tecuci cu aproximativ 400 de angajati.

Resursele Contec Foods:

  • Suprafata – 172.462 m2
  • Zona acoperita – 60.000 m2
  • Angajati – 500
  • Depozit – 13.717 m2

Astazi, Contec Foods produce peste 150 de articole sub diferite marci: Olympia si Winmark, marci detinute de Contec si Aro, Clever, Tip, Rio Bucovina, Grande Familia, Master Fresh, Giani, Golden Line, marci produse pentru diferiti colaboratori. 

Distributia marcilor detinute de Contec Foods: Olympia si Winmark se realizeaza atat prin toate canalele Key Account cat si la nivel national cu ajutorul distribuitorilor zonali. In ultimul an o atentie deosebita am acordat-o exportului reusind sa avem clienti in: Spania, Italia, Germania, Grecia, Anglia, Franta si Rusia. 

Investitiile in retehnologizare, reamenajare, deschiderea unor linii noi de productie si nu in ultimul rand investitia in calificarea si perfectionarea personalului vor continua si in viitor, toate acestea avand unic scop satisfacea nevoilor clientilor si cresterea continua a standardelor de calitate.