Ingrediente ( pentru 10 portii )
- Dovlecei Olympia – doua borcane de 720 g, scursi de lichid, spalati cu apa rece, curatati de coaja si seminte si taiati cubulete
- 5 Oua
- Cascaval – 200 g, ras fin
- Smantana – 200 g
- Lapte -1 litru
- Unt -200 g
- Faina – 150 g
- Marar verde – o legatura, spalat, curatat si taiat marunt
- Sare – dupa gust
Mod de preparare
Faina dizolvata in circa 100 ml de lapte se inabusa cu 175 g de unt. Se adauga restul de lapte si se fierbe circa 10 minute, amestecandu-se continuu, pentru a nu se forma aglomerari. Se ia vasul de pe foc si se adauga ouale, sarea, dovleceii, mararul verde, smantana si jumatate din cantitatea de cascaval ras si se amesteca. In tava unsa cu restul de unt se pune compozitia cu dovlecei, se presara cascaval ras si se introduce tava la cuptor, pentru gratinare.
Servirea
Preparatul se serveste cald.