Ingrediente ( pentru 10 portii )
- Sos din pasta de tomate Olympia – un borcan de 720 g
- Ciuperci taiate felii Olympia – o cutie de 400g, scurse de lichid si spalate cu apa rece
- O ceapa – curatata, spalata si tocata marunt
- Doi morcovi – spalati, curatati si crestati
- Pastarnac – spalat, curatat si crestat
- Unt – 50g
- Vin rosu – 100 ml
- Sare si piper – dupa gust
Mod de preparare
Ceapa se caleste in unt impreuna cu ciupercile. Se adauga circa 450 ml de apa fiarta, vinul rosu, sarea, piperul si se fierbe totul la foc moderat circa 10 minute. Separat, se fierbe sosul tomat cu morcovii si pastarnacul circa 20 de minute, dupa care se scot legumele. Sosul obtinut se toarna peste compozitia cu ciuperci si se continua fierberea circa 5 minute.
Servirea
Sosul se serveste cald, cu fripturi inabusite.