Ingrediente ( pentru 10 portii )
- Spanac Olympia – un borcan de 580 g, scurs de lichid, spalat cu apa rece si tocat marunt
- Sos din pasta de tomate Daria – 1 borcan de 720 g
- Cascaval – 150 g, ras fin
- 4 Oua
- Faina – 800 g
- Unt – 100 g
- Sare – dupa gust
Mod de preparare
Pentru aluat, faina se amesteca cu ouale, circa 130 ml de apa si putina sare si se framanta o coca de consistenta mai tare care se lasa 10-15 minute in repaus. Spanacul se inabusa in 50 g de unt. Apoi, coca se intinde pe o planseta in foi, se taie in patrate cu latura de 5 cm si doua laturi ale patratului se ung cu ou. Pe fiecare patrat se aseaza piureul de spanac, se indoaie patratul in doua, sub forma de triunghi si se lipesc marginile intre ele. Raviolii obtinuti se introduc in apa clocotita cu sare, se fierb, se scot si se aseaza intr-o tava unsa cu unt. Deasupra se toarna sosul tomat si se presara cascavalul ras. Se introduc in cuptor, pentru gratinare.
Servirea
Preparatul se serveste cald.