Strategia de asigurare a calităţii, a igienei şi a siguranţei produselor noastre, precum şi a spaţiilor de producţie, reprezintă cea mai mare grijă a noastră şi unul dintre cei mai importanţi factori ai succesului activităţii noastre de până acum. | mai multe detalii
Game de produse
Contec Foods
Acasa / Reţete

Reţete

[ sus ]

SOS PENTRU FRIPTURI INABUSITE

Ingrediente ( pentru 10 portii )

  • Sos din pasta de tomate Olympia – un borcan de 720 g
  • Ciuperci taiate felii Olympia – o cutie de 400g, scurse de lichid si spalate cu apa rece
  • O ceapa – curatata, spalata si tocata marunt
  • Doi morcovi – spalati, curatati si crestati
  • Pastarnac – spalat, curatat si crestat
  • Unt – 50g
  • Vin rosu – 100 ml
  • Sare si piper – dupa gust

Mod de preparare

Ceapa se caleste in unt impreuna cu ciupercile. Se adauga circa 450 ml de apa fiarta, vinul rosu, sarea, piperul si se fierbe totul la foc moderat circa 10 minute. Separat, se fierbe sosul tomat cu morcovii si pastarnacul circa 20 de minute, dupa care se scot legumele. Sosul obtinut se toarna peste compozitia cu ciuperci si se continua fierberea circa 5 minute.

Servirea

Sosul se serveste cald, cu fripturi inabusite.

[ sus ]

SOS MEUNIÈRE

Ingrediente ( pentru 10 portii )

Mod de preparare

Se incalzeste untul peste care se adauga patrunjelul verde, caperele, sucul de lamaie, piperul si sarea. Se amesteca totul bine si se pastreaza la cald.

Servirea

Sosul se serveste cu preparate din peste.

[ sus ]

SALATA FRANCEZA

Ingrediente ( pentru 10 portii )

  • Mazare Olympia - un borcan de 720 g, scursa de lichid si spalata cu apa rece
  • Gogonele in otet Olympia – 200 g, spalate cu apa rece si taiate cuburi mici
  • Morcovi – 700 g, spalati si curatati
  • Smantana – 800 g
  • Cascaval – 175 g, un sfert ras, restul taiat cuburi mici
  • Oua – doua buc.
  • Sare si piper – dupa gust

Mod de preparare

Morcovii se fierb, se racesc si se taie cuburi. Ouale se fierb tari si se taie felii.
Mazarea se amesteca cu morcovii, cuburile de cascaval, smantana, sarea, piperul si gogonelele.

Servirea

Preparatul se serveste rece, cu cascaval ras deasupra si decorat cu felii de ou.

[ sus ]

SALATA ORIENTALA CU MAIONEZA

Ingrediente ( pentru 10 portii )

  • Cartofi – 1800 g, spalati
  • Castraveti in otet Olympia – 200 g, curatati de coaja si seminte si taiati felii subtiri
  • Trei cepe – curatate, spalate si taiate felii subtiri
  • Masline – 200 g
  • Maioneza Olympia – 350 g
  • Mustar Olympia – 50 g
  • Patrunjel verde – o legatura, spalat si tocat marunt
  • Sare si piper – dupa gust

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie cuburi. Se adauga jumatate din cantitatea de maioneza, mustarul, castravetii, ceapa, sarea, piperul si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.

Servirea

Salata se serveste rece, ornata cu restul de maioneza, masline si patrunjel verde.

[ sus ]

SALATA DE VINETE CU ROSII SI BRANZA

Ingrediente ( pentru 10 portii )

  • Vinete coapte Olympia – un borcan de 720 g, scurse de lichid, spalate cu apa rece si tocate
  • Branza feta – 200 g taiata cuburi mici
  • O ceapa - spalata, curatata si taiata marunt
  • Trei rosii proaspete – spalate si taiate marunt
  • Trei catei de usturoi – spalati, curatati si pisati
  • Ulei de floarea-soarelui Picnic Land – 150 ml
  • Sare – dupa gust

Mod de preparare

Vinetele se amesteca cu o lingura de lemn, turnand ulei, putin cate putin. Se adauga sarea, branza, ceapa, rosiile si usturoiul si se amesteca bine.

Servirea

Preparatul se serveste rece.

[ sus ]

DOVLECEI GRATINATI

Ingrediente ( pentru 10 portii )

  • Dovlecei Olympia – doua borcane de 720 g, scursi de lichid, spalati cu apa rece, curatati de coaja si seminte si taiati cubulete
  • 5 Oua
  • Cascaval – 200 g, ras fin
  • Smantana - 200 g
  • Lapte -1 litru
  • Unt -200 g
  • Faina – 150 g
  • Marar verde – o legatura, spalat, curatat si taiat marunt
  • Sare – dupa gust

Mod de preparare

Faina dizolvata in circa 100 ml de lapte se inabusa cu 175 g de unt. Se adauga restul de lapte si se fierbe circa 10 minute, amestecandu-se continuu, pentru a nu se forma aglomerari. Se ia vasul de pe foc si se adauga ouale, sarea, dovleceii, mararul verde, smantana si jumatate din cantitatea de cascaval ras si se amesteca. In tava unsa cu restul de unt se pune compozitia cu dovlecei, se presara cascaval ras si se introduce tava la cuptor, pentru gratinare.

Servirea

Preparatul se serveste cald.

[ sus ]

RAVIOLI CU SPANAC

Ingrediente ( pentru 10 portii )

  • Spanac Olympia – un borcan de 580 g, scurs de lichid, spalat cu apa rece si tocat marunt
  • Sos din pasta de tomate Daria – 1 borcan de 720 g
  • Cascaval – 150 g, ras fin
  • 4 Oua
  • Faina - 800 g
  • Unt – 100 g
  • Sare – dupa gust

Mod de preparare

Pentru aluat, faina se amesteca cu ouale, circa 130 ml de apa si putina sare si se framanta o coca de consistenta mai tare care se lasa 10-15 minute in repaus. Spanacul se inabusa in 50 g de unt. Apoi, coca se intinde pe o planseta in foi, se taie in patrate cu latura de 5 cm si doua laturi ale patratului se ung cu ou. Pe fiecare patrat se aseaza piureul de spanac, se indoaie patratul in doua, sub forma de triunghi si se lipesc marginile intre ele. Raviolii obtinuti se introduc in apa clocotita cu sare, se fierb, se scot si se aseaza intr-o tava unsa cu unt. Deasupra se toarna sosul tomat si se presara cascavalul ras. Se introduc in cuptor, pentru gratinare.

Servirea

Preparatul se serveste cald.

[ sus ]

Contec Foods 2011. Toate drepturile rezervate.
+40 236 820 007 | office@contec.ro